Contact
Menu

Beestig nestelt zich bij elke dierenliefhebber in de zetel

Tot voor kort kon elke dierenvriend het beamen: wie met een vraag over zijn of haar huisdier te rade ging op het internet, kwam binnen de kortste keren terecht in een kluwen van weinig onderbouwde tips & tricks van iets te trotse baasjes, vooral op buitenlandse fora. En dat terwijl je soms gewoon van een expert wil horen waarom je kat zo boos is op een komkommer. 

Beestig

Het merk

De dierenvrienden bij Hotel Hungaria hadden er ook genoeg van en samen met de dierenvrienden van AVEVE ontwikkelden ze BEESTIG, een betrouwbaar online en tv-platform voor iedereen die graag huisdieren ziet. Kippen inbegrepen. 

Doelgroep

BEESTIG is er voor iedereen met een groot hart voor dieren en weinig geduld voor eindeloos surfen op lelijke websites. 

Touchpoints

In de eerste plaats lanceerden Hotel Hungaria en AVEVE de website www.beestig.be, vol praktische verzorgingstips en inspirerende verhalen. Maar in tegenstelling tot de eerdergenoemde fora zonder goedbedoeld gegok: elk artikel, klein of groot, werd gecontroleerd door experts. En ook op Facebook en Instagram kregen fans als eerste de laatste nieuwtjes en praktische tips. 
 
Na het online luik volgde de televisie, met een zondags dierenprogramma op VTM, toepasselijk ‘BEESTIG’ getiteld. Dit magazine werd een entertainende, humoristische mix van nuttige tips en human interest. Allesbehalve de droge kost dus die je aan je kanarie geeft. (Idealiter vul je die droge kost aan met een knabbelstaafje, weten we nu. Maar dat terzijde.) Bovendien werd BEESTIG gedragen door een dierenexpert wiens ogen puppy’s het nakijken gaven, de tot voor kort onbekende Joshua Dutré.

In de rubriek ‘Perfect Match’ bijvoorbeeld hielp Joshua baasjes met een huisdierwens aan het ideale huisdier, in ‘Verwende Nesten’ hielp hij mensen hun hondenren of kattenmand te pimpen, en in ‘Vreemde Vogels’ bezocht hij rare dieren en hun soms nog vreemdere baasjes. Tenslotte kregen we in ‘Ten Huize van’ elke week een rondleiding in het huis van een BV, met als ervaren gids de hond of kat des huizes. Zo bood BEESTIG amusant en diervriendelijk infotainment waar ook de VTM-kijker zonder huisdier niet van begon te janken. En dat succes werd bevestigd met een tweede seizoen.

Daarnaast brachten we samen met Lannoo ook nog enkele boeken uit. '100 dingen die je moet weten over je hond' staat boordevol informatie over je favoriete huisdier (klik hier). Je komt meer te weten over het gedrag van je hond, over de voeding en verzorging die honden nodig hebben, hoe je met hen kunt spelen en nog veel meer. Ondertussen bestaat er ook een exemplaar voor eigenaars van katten (klik hier), kippen en knaagdieren. 

Check ook www.beestig.be