Contact
Menu

Onze Natuur laat je het wilde België ontdekken

Iedereen schreeuwt het uit voor de klimaatopwarming. Wij willen een andere en positieve strategie proberen. Minder luid maar met evenveel impact. Zonder doemscenario's en dreigementen maar wel met de allermooiste beelden en strafste verhalen die we kunnen maken van de natuur. Planet Earth maar dan om de hoek. Met deze strategie willen we Belgen hun ogen openen en hen zo fier maken op de Belgische natuur dat ze deze spontaan beter gaan beschermen. 

Onze Natuur

Het merk

Aan de andere kant van de wereld lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender. Belgen staren met grote ogen naar buitenlandse beelden van exotische dieren en hun weelderige biotopen maar vergeten ondertussen door hun raam naar buiten te kijken. Als we dat zouden doen, zou het snel duidelijk worden dat onze dwergmuis zijn architecturale kunsten niet moeten onderdoen voor die van de Afrikaanse wevervogel. Dat niet het luipaard maar onze slechtvalk het snelste dier ter wereld is. En dat het verschil tussen de Savanne en de Kalmthoutse heide vooral de temperatuur is. Al hangt dat van de dag af. Onze Natuur is een ambitieus 360°-merk dat wil laten zien dat wilde en indrukwekkende natuur verrassend dichtbij is. Zo willen we elke Belg doen inzien dat hij grenzeloos trots mag zijn op wat er zich in ons land afspeelt. Om zo de band tussen de Belgen en hun natuur te versterken. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.

Doelgroep

11 miljoen Belgen en elke Belg die erbij komt.

Touchpoints 

Het groeiende online magazine onzenatuur.be heeft de ambitie om al het nieuws uit onze natuur op de voet te volgen. Je kan er vlogs bekijken van cameramensen die door weer en wind op zoek gaan naar hét perfecte beeld en van boswachters die live vertellen wat er in hun gebieden gaande is. Je vindt er tips om onze natuur zelf te ontdekken en te helpen, nieuws over hoe het met de wolven gaat, webcams om onze natuur live te volgen, de eerste beelden van een documentaire en veel meer. Op social media komen er dagelijks inspirerende posts die je Onze Natuur laten zien, zelfs als je niet van je smartphone wil opkijken. Samen met Lannoo zitten er zes boeken in de pipeline die staan te popelen om bij iedereen op de salontafel te belanden én gelezen te worden. Bestel het eerste boek hier.

Daarnaast komt er in 2022 een 7-delige tv-reeks op Canvas die zich uitstrekt over zes unieke biotopen vol dieren die je nog nooit op deze manier zag en verhalen die nog nooit op deze manier verteld werden. Van intelligente kraaien die stoplichten kunnen lezen tot moordlustige muizen die jagen op de bodem van meren. 
 
Maar Onze Natuur wil de Belg ook met open ogen midden in onze natuur krijgen. Daarom organiseren we de komende jaren tal van wandelingen, fietstochten, evenementen en acties die je onze natuur écht doen beleven. En dat allemaal zonder dat je een velours broek moet kopen of je moet aansluiten bij wandelclub De Fanatieke Flierefluiters.

www.onzenatuur.be