Contact
Menu

Olly Wannabe laat ouders en kinderen samen lachen

Olly Wannabe kwam uit de mouw toen Hotel Hungaria na het succes van Dagelijkse kost en Groenland een lifestyleprogramma voor kinderen wilde maken. Een programma waar je ook als ouder met plezier voor blijft plakken.

 
 
 
Olly Wannabe

Het merk

Het idee? Naast een getalenteerde kok of tuinman zetten we een absoluut non-talent… in de vorm van een pop. Een na-aper die denkt dat hij alles kan, vandaar ook de titel van de show: ’Ikanda’. Dat programma kwam er nooit, maar Ketnet werd wel instant verliefd op het idee van een brutale aap die iedereen de les spelt. En zo werd Olly Wannabe niet veel later toch gelanceerd, in een fake reportagereeks over zijn stage bij de VRT. Olly’s catchphrases (‘Sàài!’, ‘Ik kan da’, ‘Da was al’) werden vrijwel meteen een hit op speelplaatsen, maar ook op Studio Brussel en MNM, wat ervoor zorgde dat ook oudere kijkers hun weg naar Ketnet (terug)vonden. Sindsdien is Olly eigenlijk niet meer zo ‘wannabe’, maar een vedette bij jong en oud

Doelgroep

Net zoals alle Ketnet-personages is Olly er in de eerste plaats voor 6- tot 12-jarigen. Dat is een brede doelgroep met uiteenlopende verwachtingen, vandaar dat we van bij de start heel erg ingezet hebben op gelaagdheid: met aaibare slapstick voor de jongste kijkertjes en stoute, verbale humor voor de oudere kijkers. Dat die humor ook zo in de smaak zou vallen bij tieners, twintigers en dertigers was een fijne kers op de taart. Of voor de kenners: een pickle in de bananenmoes.

Touchpoints

De catalogus van Olly Wannabe bestaat intussen uit 120 afleveringen, met als afgeleiden van de reeks het moppenprogramma ‘Olly Wannabe’s Comedy Club’ en ‘In bed met Olly’. Die content is te vinden op de website en het tv-kanaal van Ketnet, maar ook op YouTube of (verknipt) op Instagram en Facebook. Daarnaast duikt Olly op in online video’s van MNM of Studio Brussel, en kaapte hij in 2019 de prime time uitreiking van de MIA’s. Fans konden hun held in levenden lijve ontmoeten op Ketnet-events in Plopsaland, tijdens de Ketnet Zomertour of op FACTS in Gent.