Contact
Menu
komoptegenkanker Created with Sketch.

Zichtbare rooksignalen voor Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker

De vraag

Hoe kan je jongeren bewust maken van het feit dat er ontelbaar veel schadelijke stoffen in sigaretten zitten zonder dat ze instant zin krijgen om de rook in je gezicht te blazen?

 

Ons antwoord

We vroegen aan 5 vloggers om hun volgers op een originele maar confronterende manier duidelijk te maken dat ze maar beter de rook om hun hoofd zo snel mogelijk konden doen verdwijnen. 'Vloggers vs Sigaretten' was content voor jongeren, door jongeren.

Elk van de 5 vloggers deelde op zijn eigen manier nasty weetjes over sigaretten. Zo ging YouTube-legende Achterklap de straat op om voorbijgangers de ranzigste ingrediënten uit sigaretten voor te schotelen. Vlogger Nora ging voor een hoop degoutante DIY's en uitdagingen. De gasten van Bakuna Fatata deden het op hun eigen onnavolgbare van de pot gerukte manier. En vlogger Zenne? Die deed wat hij het best doet: sketches. Maar deze keer met sigaretten in de hoofdrol.

Resultaten

Met 17 video’s en gemiddeld zo’n 100.000 views per video kunnen we er zeker van zijn dat de boodschap is binnengekomen bij een pak jongeren.