Contact
Menu
Umicore

De vraag

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Het bedrijf ontwikkelt non-stop nieuwe technologieën en produceert materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen en LED-toepassingen. Geniaal denkwerk, maar niet altijd even toegankelijk. Daarom zocht Umicore een partner die al dat denkwerk bij het grotere publiek kon krijgen. Op een begrijpbare manier weliswaar. 

 

Ons antwoord

De corporate film over de afdeling Rechargeable Battery Materials legt op een transparante en duidelijke manier uit hoe Umicore materialen recycleert in een gesloten cirkel. Zo duidelijk dat zelfs je oma het begrijpt én het aan haar buurvrouw kan doorvertellen.

Resultaat

Hun vraag, ons antwoord en de enthousiaste reacties die hierop volgden, heeft Umicore doen beseffen dat er vaker gecommuniceerd moet worden over al hun inspanningen rond duurzaamheid en innovatie. Zodat de wereld ziet wie Umicore is, wat er gerealiseerd wordt en andere mensen geïnspireerd worden. Ondertussen zijn we dan ook hun vaste partner geworden voor videocontent naar het bredere publiek. Zo maakten we bijvoorbeeld nog twee marketingvideo's in samenwerking met het Mahindra Racing Team en Formula E om de samenwerking tussen Umicore en de elektrische auto-industrie entertainend in beeld te brengen.
 

Een goed verhaal is geen one way communicatie maar vertrekt vanuit een dialoog met je bureau. Dat hebben ze bij Hotel Hungaria goed begrepen. Transparantie en efficiëntie zorgen ervoor dat deze content ook realiseerbaar wordt.

Raf Hendrickx - Head of Internal Communications - Umicore