Contact
Menu

Ieders interne keuken op tv voor Eén

Goed Volk

Insight 

Akkoord, Joey doesn’t share food, maar voor de rest van de wereld is eten een sociale aangelegenheid. Het is aan de keukentafel dat familieleden vertellen over hun dag. Het is bij het diner dat vrienden honderduit praten over nieuwe plannen. De keuken is het centrum van het dagelijkse leven in de meeste huizen. Hotel Hungaria zag hier een kans voor een mooi human interest programma en stapte naar Eén.

 

Programma

Want ook in de huizen van mensen en gemeenschappen die we minder goed kennen, en die moeilijk te doorgronden zijn, is de keuken het centrum van het echte dagelijkse leven. In Goed Volk trok Jeroen Meus naar zulke gemeenschappen. Door samen te koken en te eten kreeg Jeroen een open kijk in het anders zo gesloten leven van zijn gesprekspartners. Hij ging op zoek naar mooie, sterke of verrassende figuren, en het leven zoals het - voor sommigen - is: van sumoworstelaars in Tokyo, over cowboys in Texas tot orthodoxe Joden in Antwerpen. Jeroen kwam in de meest diverse gemeenschappen terecht, en leerde ze kennen vanuit hun keuken. Omdat een keukendeur net iets vaker op een kiertje staat.

Recensies

Goed Volk won in 2017 de Ha! van Humo, met o.a. de volgende lovende woorden: “Goed Volk zorgde voor enkele van de knapste en meest ontroerende uren televisie van het voorjaar. Dan denken we in de eerste plaats aan de aflevering waarin Meus in Frans-Vlaanderen te gast was bij de vier vrijgezelle broers Verbaere, om er te leren hoe je de perfecte vol-au-vent maakt en wat de raakpunten zijn tussen de boerenstiel en de filosofie van Socrates." Voor die specifieke aflevering kregen we ook de prijs voor ‘Beste Europese televisiedocumentaire’ op de European Media Awards.