Case

De Baard van Bartel

“Geef mij bossen, geef mij sneeuw, geef mij vulkanen”, sprak natuurmens Bartel Van Riet. Wist hij veel dat Hotel Hungaria die woorden vrij letterlijk zou nemen. In 2012 stuurden we Bartel honderd dagen lang op een klimaattrip rond de wereld. Van Europa naar Amerika, via Afrika en Azië tot Australië om zo met zijn eigen ogen te zien hoe het gesteld is met de natuur.

Onderweg observeerden en filmden we steeds volgens hetzelfde principe: de reportages mochten nooit aanvoelen als een kleurloze aardrijkskundeles. Veel liever lieten we de natuur zelf aan het woord. Het resultaat? Filmische beelden die je zo van je Teva’s bliezen. Straf bioscoopmateriaal ook. En dus lieten we de eerste aflevering van De Baard van Bartel in première gaan op het witte doek. De overige zeven volgden op het televisiescherm, maar met minstens evenveel verwondering over al dat natuurschoon.

Klant
Extra info

www.een.be/programmas/de-baard-van-bartel

  • Begindatum: 16 november 2013
  • Einddatum: 4 januari 2014

8 afleveringen

Gemiddeld 690.000 kijkers

“Zoveel indrukken, zoveel wauw-momenten … Ik leefde honderd dagen op een roetsjbaan van emoties. De ene dag sta je op de heilige berg van de Masaï met open mond van het uitzicht te genieten, en de volgende dag besef je alweer hoe kwetsbaar de natuur kan zijn. Ik ben daar echt van verschoten. Naast fantastische ervaringen en keitoffe ontmoetingen heb ik er nog iets aan overgehouden: een lach die niet meer van mijn gezicht verdwijnt.”

Bartel Van Riet

Bartel Van Riet

Fragmenten

Een adembenemende tocht boven de gletsjer van Ilulissat

Met de jeep over glad ijs

Bartels nachtelijke boottocht op de Amazone